Rådgivning om handicapvenlige indretning

En lille forskel i indretning kan være at stor betydning for om en indretning er velegnet til handicappede eller om den ikke er.

Derfor tilbyder vi nu i Luba Media også rådgivning om indretning til handicappede. Gennem vores Ferie-Fritidaktiviteter.dk har vi i flere omgange når vi har været ude på aktivitetssteder oplevet, at opfattelsen af at være handicapvenlig menes et, når man ikke selv har det inde på livet. Derimod er opfattelsen af hvad handicapvenlighed er noget andet når man har det inde på livet 24/7.

Eksempel på hvordan såkaldt handicapvenlig indretning
ikke kan bruges af kørestolsbrugere

Teststedet troede at deres sted var handicapegnet - men kørestolsbrugere kan ikke benytte det

Et sted oplevede vi, at stedet reklamerede med at det var handicapvenlige feriehuse, der var planlagt sammen med et større handicapforbund. Imidlertid viser det sig, at det slet ikke kan bruges af kørestolsbrugere, som det var beregnet til. 

Dette køkken skulle nemlig være handicapegnet til kørestolsbrugere, hvilket det ikke er. En kørestolsbruger kan hverken komme ind til komfuret eller køkkenvask, og en person i kørestol kan ej hellere benytte microovnen, som det ellers bliver reklameret med.

Hvad vil det så betyde? At du vil få negative omtale fra dine kunder. Derfor kan du lade os gå ind og rådgive omkring indretning af aktivitetssteder og feriehuse, hvis du ønsker at de skal være handicapvenlige. Når et sted er indrettet handicapvenlig, vil du samtidig også have en ekstra potentiel kundegruppe til din virksomhed. 

Rådgivningen koster 679 kr + moms pr time. Afhængig af hvad du ønsker så kan vi komme ud og rådgive mundtligt, men vi kan også komme med en skriftlig rapport du kan bruge til den videre indretning af dit sted. Husk at det er langt billigere at få afklaret hvordan en handicapvenlig indretning etableres inden den er bygget, end at du skal hen og bygge om. 

Baggrund for rådgivning af indretning af handicapvenlige steder

Vores baggrund for, at vi kan tilbyde rådgivning er at vi har en stor ballast som kommer vores kunder til gavn omkring indretning af handicapvenlige steder. 

Ballasten som kommer dig som kunde til gavn, skyldes, at indehaveren af Luba Media, selv har været udsat for en arbejdsskade. En arbejdsskade som har betydet, at knæet er instabilt og jeg bruger derfor albuestok når jeg skal rundt. Den indretningsmæssige baggrund er dels kommet via 2/3 henne i indendørsarkitektstudiet, hvor der indtil videre er et snit på 10,2 i karakter. 

Herudover har vi også to børn med sjælden genmutation, som betyder at vi også har lært en masse omkring det at være eksempelvis autist og ADHD, og hvordan disse skal have det for at kunne bedst muligt.