Projekt Netværksgrupper

Der er et meget stort behov for netværksgrupper hos forældre med børn med specielle behov. Dette er årsagen til at HandicapBarn gerne har igangsætte projekt Netværksgrupper, hvor vi søger støtte fra fondsmidler og andet hertil til at udbygge og gøre disse grupper mere synlige både lokalt og nationalt.

Vi har lokale netværksgrupper i næsten alle landets kommuner for forældre med handicappede børn og i alle landes kommuner har vi også netværksgrupper for forældre til anbragte børn.

97 lokale handicapnetværksgrupper &
98 lokale anbragtenetværksgrupper
under etablering i HandicapBarn regi

Det er meget vigtigt at forældre med henholdsvis handicappede børn og anbragte børn har mulighed for at kontakte et lokalt netværk med de problemstillinger der måtte være. 

Her er et par udpluk af kommentarer fra nogle af vores brugere, der efterlyser lokale netværksgrupper i HandicapBarn regi.

Jeg synes personligt at det ville være fedt, hvis netværksgrupper (lokale) var mere synlige, således at man som nyslået handiforælder kan komme i kontakt med ligesindede fra starten. Dernæst efterlyser jeg mange steder, at forældre har GRATIS adgang til en uafhængig socialrådgiver i deres kampe med kommunerne. Vi betaler selv en rådgiver, men du ved jo sikkert lige så godt som alle andre, at det er de færreste der har råd til det, eller kan tage sig råd til det.
Shirley Lausen

"Vi vil meget gerne have etableret lokale netværksgrupper, da det er vigtigt at have noget lokalt netværk som forstå hvad det vil sige at have et barn med specielle behov. Det stod vi og manglende den mulighed i 2010, da vores søn konstateret med den sjældne genmutation han har" fortæller grundlægger af HandicapBarn.dk Søren Malchow til HandicapBarn. "Siden er vi løbende komme i kontakt med mange andre, som også har været udsat for tilsvarende at man ikke ved hvordan man får sig et netværk, der dels kender ens specielle behov, og dels får rådgivning som man har behov for."

Derfor er det meget vigtigt, at HandicapBarn kan tilbyde såvel lokale som landsdækkende netværksaktiviteter til forældre med handicappede børn. Når man ikke har denne rådgivning og netværk, så er det ekstra belastende da man skal både klare at finde ud af noget selv samtidig med at man har de ekstra udfordringer et handicappede barn giver. Det er et 24/7 job på overbelastning hele tiden for mange familier.

Her på Lolland mangler vi ALT. Fritidsaktiviteter til børn med handicap: sport, musik eller andet. Mødesteder/netværk for forældre med børn med handicap. En gratis og uvildig borgerrådgiver med kendskab til området og dets muligheder og begrænsninger. Handicapspecifikke kurser med relevante emner/problemstillinger..
Rikke Østfeldt-Witt

Vores mål er at vi med de midler der kommer ind vil etablere lokale aktiviteter, som vil komme disse netværksgrupper til gavn Kontakt os hvorledes du kan komme til at hjælpe os med at få dette projekt i vandet.

 

Projekter

HandicapBarn er mere end blot artikler og debatforum. Vi ønsker at gøre noget mere ved vores artikler, så vi kan lave flere artikler med brugerfortællinger og andet hvad der foregår på handicapområdet. Det er både på HandicapBarn (Emner især omkring børn under 18 år) og HandicapPortal (emner om handicap uanset alder). 

Udover HandicapBarn og HandicapPortal, så har vi også Ferie-Fritidsaktiviteter.dk, som beskriver de enkelte aktivitetstilbud og HandicapForhold.dk, som har anmeldelser og artikler om forskellige aktiviteter og aktivitetstilbud.

Udover disse aktiviteter har vi nogle projekter, som vi gerne ser komme igang til gavn for vores mange brugere. Hvis du trykker på nedenstående projekter kan du læse mere om de enkelte. 

   

Find det partnerskab der passer dig

Vi har samlet vores forskellige sponsoratmuligheder, som HandicapBarn kan tilbyde sponsorer. Ønsker du at få sammensat en pakke, som er rettet mod din virksomhed, så er du velkommen til at kontakte os for yderligere. Udover sponsoraterne kan vi tilbyde kombinationspakker af sponsorat og profileringspakker på HandicapBarn og tilknyttede platforme.